Avrupa ve Rusya'nın İstihbarat Savaşı

İngiltere bir süredir Ruysa tarafından ciddi sorunlarla yüzleşiyordu. Geçtiğimiz günlerde Rus Askeri istihbarat birimine siber saldırılardan dolayı yaptırım kararı aldığını açıkladı.

23.10.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-16:06) Avrupa ve Rusya'nın İstihbarat Savaşı

İngiltere, 2015’te Almanya Parlamentosuna siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 2 Rus Askeri İstihbarat yani GRU görevlisine ve saldırılardan sorumlu tutulan GRU’nun 26165 Nolu birimine yaptırım kararı aldığını açıkladı.

İngiltere, 2015’te Almanya Parlamentosuna siber saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 2 Rus Askeri İstihbarat GRU görevlisine ve saldırılardan sorumlu tutulan GRU’nun 26165 Nolu birimine varlıkların dondurulması ve seyahat yasağı yönünde yaptırım kararı aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği AB rejimi altında, İngiltere ve müttefikleri tarafından Rusya’ya kötü niyetli siber faaliyetlerinin cezasız kalmayacağını gösteren bir dizi kararlar alındığı belirtildi.

PUTİN'İN SİBER SAVAŞI

GRU’nun son yıllarda gerçekleştirilen birçok siber saldırıdan sorumlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, Rusya’nın bu saldırılarla uluslararası hukuku ve kurumları hedef aldığı aktarıldı.

Açıklamada, Almanya Parlamentosuna 2015’te düzenlenen siber saldırılarda, bilgi sistemleri hedef alındı ve önemli veriler çalındı. Alman milletvekillerine ve Başbakan Yardımcısına ait elektronik posta hesapları etkilendi. Açıklamasını yaptı.

Alman Parlamentosuna yönelik siber saldırıların GRU tarafından yapıldığına işaret edilen açıklamada, saldırılardan sorumlu tutulan 2 Rus askeri istihbarat görevlisiyle GRU’nun 26165 Nolu birimine yönelik varlıkların dondurulması ve seyahat yasağı kararının alındığını aktardı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Almanya ve Avrupalı müttefikleriyle omuz omuza duran İngiltere, Batı demokrasisini baltalamaya çalışan siber saldırılardan Rusya’yı sorumlu tutuyor. Bu suç davranışları, Rus hükümetinin itibarını daha da zedelediğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal