Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye Büyük Ayıp

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin eski PYD lideri Salih Müslim'i konuşmacı olarak davet etmesinin üzerine Türk heyeti çalışmaları yarıda bırakıp Türkiye'ye dönme kararı aldı.

23.04.2018-22:43 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-22:35) Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye Büyük Ayıp

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türk Heyeti Başkanı Akif Çağatay Kılıç, terör örgütü PYD eski eş başkanı Salih Müslim'i konuşmacı olarak çağıran AKPM'ye tepki gösterdi.

KILIÇ, GENEL KURULDAKİ ÇALIŞMALARINI YARIDA KESTİ

Kılıç, yaptığı yazılı duyuruda, Strazburg'da başlayan AKPM İlkbahar Dönemi Genel Kurulu'nun yan bir organizasyonuna Müslim'in çağrılmasını kınadı. Kılıç, söz konusu çağrıya tepki olarak AKPM Genel Kurulu'ndaki çalışmalarını bitirip Türkiye'ye dönme kararı verdiğini açıkladı.

"BU ETKİNLİĞİ KINIYORUM"

Birleşik Avrupa Solu (UEL) Grup Başkanı'nın önderliğinde AKPM binasında Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı hedef alan bir konferans yapılmasını ve terör örgütü PYD mensubu Müslim'in buraya çağrılarak sunum yapmasına izin verilmesini eleştiren Kılıç, "Avrupa Konseyi geleneklerine ters düşen ve Avrupa Konseyi uygulamaları yönünden kabul edilmesi imkansız olan bu organizasyonu kınıyorum." açıklamasını yaptı.

Kılıç, yazılı duyurusunda şu sözlere yer verdi:

"TÜRKİYE NİSAN OTURUMUNA SINIRLI BİÇİMDE KATILACAKTIR"

"Bu organizasyonun yapılmasına müsade edilmesini ve terörist Salih Müslim'in AKPM çatısı içinde bir organizasyona katılmasını protesto etmek için, AKPM Türk Heyeti Başkanı olarak Parlamenter Meclisin Nisan toplantısından ayrılarak Türkiye'ye dönüyorum. Heyet üyelerimizin bazıları AKPM Genel Kurulunda kabul edilecek olan ve Türkiye ile alakalı maddelerin yer aldığı bazı raporlara yönelik değişiklik önergeleri vermek ve bunları savunmak için AKPM'nin Nisan oturumunun kalan bölümüne kısıtlı biçimde katılacaklardır."

SALİH MÜSLİM FRANSIZ POLİSİ TARAFINDAN KORUNDU

Bu arada AKPM'de yapılan yan organizasyona, HDP'li vekiller Ertuğrul Kürkçü, Hişyar Özsoy ve Mithat Sancar'ın da katıldığı bildirildi. Müslim'in Avrupa Konseyi binasına girişinde ve organizasyon süresince Fransız polisi tarafından korunduğu öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal