Avrupa, Coronavirüse Karşı Önlemlerini Artırmayı Sürdürüyor

Avrupa’yı tamamen etkisi altına alan coronavirüste vaka sayısı hızla artarken, ülkeler de salgının daha fazla yayılmasının önüne geçebilmek için ek önlemler almaya devam ediyor.

23.03.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-15:23) Avrupa, Coronavirüse Karşı Önlemlerini Artırmayı Sürdürüyor

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 306'ya çıktığı Hırvatistan'da dünden bugüne gerçekleşen depremler halkta panik oluşturdu. Uzmanlar, deprem korkusuyla sokağa çıkanlara sosyal mesafeyi korumaları çağrısında bulunuyor.

Hırvatistan A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Zlatko Dalic ve futbolcular da paylaştıkları mesajla halka "Evde kalın" çağrısında bulundu.

Bosna Hersek'te de vaka sayısı 128'e çıkarken, ülkenin iki entitesi Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) ve Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) belirli saat aralığında yapılan sokağa çıkma yasağını ihlal edenler için soruşturma başlatılacağı bildirildi.

Sokağa çıkma yasağı yapılan Yunanistan ise Türkiye ve İngiltere uçuşlarını 15 Nisan'a dek askıya alma kararı kararı aldı. Yunanistan ile Türkiye arasında deniz ve kara ulaşımına da izin verilmiyor.

Coronavirüs sebebiyle 16 kişinin hayatını kaybettiği Avusturya’da Sağlık Bakanlığı, virüsten enfekte olan kişi sayısının 3 bin 611’e yükseldiğini açıkladı.

VAKALARIN ARTIYOR, ÖNLEMLER SIKILAŞIYOR

Çekya’da virüs sebebiyle ilk can kaybı dün yaşanırken, vaka sayısının 1165’e çıktığını kaydeden yetkililer, coronavirüs sebebiyle sokağa çıkma ve sosyalleşmeyi kısıtlayıcı önlemlerin de genişletileceğini duyurdu.

Polonya Sağlık Bakanlığı ise bildirdiği son verilerde, vaka sayısının 649’a, can kaybı sayısının 7'ye çıktığını açıkladı.

Vaka sayısının 167'ye, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 7'ye yükseldiği Macaristan'da hükümetin, coronavirüsle mücadelede önlem amacıyla ülke çapında 11 Mart'ta ilan ettiği ''acil durum''un uzatılması konuşuluyor.

Şimdiye dek 3 bin 489 testin uygulandığı Slovakya'da ise vaka sayısı 185 olarak bildirildi.

Belçika’da 341 kişide daha coronavirüse rastlanmasıyla vaka sayısı 3 bin 743’e çıtkı. 13 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 88’e çıktı. Hastanede tedavi altındaki kişi sayısı ise son 24 saatte 290 artarak 1643’e yükseldi.

Romanya Sağlık Bakanlığı Acil Durumlar Bölüm Başkanı Raed Arafat, bugün Türkiye'den 200 bin maskenin askeri uçakla getirileceğini bildirdi. Ülkede sağlık malzemelerinde eksiklik olduğunu ifade eden Arafat, gelecek yardımın tüm kliniklere hemen dağıtılacağını kaydetti.

Fransa'nın Çevre İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Emmanuelle Wargon, sosyal medya hesabı üzerinden, coronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığını, evinde kendi kendisini karantinaya aldığını bildirdi.

Vaka sayıları Romanya'da 576, Fransa'da 16 bin 18, Danimarka'da 1450 ve Sırbistan'da 222 olarak bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal