Arap Ülkelerinde Coronavirüs Nedeniyle Bayram Namazı Askıya Alındı

Bu yıl coronavirüs nedeniyle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Sudan, Mısır, Yemen ve Moritanya'da bayram namazını kılınmayacağı açıklandı.

23.05.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-09:07) Arap Ülkelerinde Coronavirüs Nedeniyle Bayram Namazı Askıya Alındı

Bu yıl coronavirüs nedeniyle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Sudan, Mısır, Yemen ve Moritanya'da bayram namazını kılınmayacağı açıklandı.

Bu ülkelerde pazar günü bayramın ilk günü olarak ilan edildi.

Suudi Arabistan resmi televizyonu İslami İşler Bakanı Abdullatif Al eş-Şeyh'in yeni tip coronavirüs salgını dolayısıyla bu sene bayram namazlarının mescit ve açık alanlarda kılınmayacağı talimatı verdiği haberini verdi.

Emirlikler hükümeti İnformasyon Ofisi, bayram günleri boyunca mescitlerin kapalı tutulacağı, ülkenin resmi fetva merkezi koşullarına uygun olarak evlerde bayram namazı kılınabileceği şeklinde fetva verdiği kaydedildi.

Katar'da da Covid-19 dolayısıyla mescitlerin kapalı kalacağı ve toplu bir şekilde namazların kılınmayacağı duyuruldu.

Bayram hilalinin bugün gözlemleneceği kaydedilirken Sudan'da da mescit ve meydanların bayram namazı için kapalı kalacağı verilen bir fetvayla evlerde bayram namazının kılınabileceği belirtildi.

Mısır Vakıflar Bakanlığı açıklamasında mescitlerin içerisinde ve dışında bayram namazlarının kılınmasına müsaade edilmeyeceği ifade edildi.

Yemen'in geçici başkenti Aden'de bulunan mescitlerden sorumlu heyet yetkililerinden gelen açıklamada, coronavirüs dolayısıyla bayram süresinde mescitlerin kapalı kalmayı sürdüreceği belirtildi.

Moritanya İslami İşler Bakanlığından gelen açıklamada, alimlerle gerçekleştirilen istişareler neticesinde bayram namazının bu yıl kılınmayacağını duyuruldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal