Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt: Türkiye Bölgedeki Krizleri Provoke Ediyor

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "Türkiye ve İran'ın hareketleri, bölgedeki krizleri provoke eden ve körükleyen bir müdahale niteliğinde." ifadelerini kullandı.

25.02.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-17:04) Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt: Türkiye Bölgedeki Krizleri Provoke Ediyor

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "Türkiye ve İran'ın hareketleri, bölgedeki krizleri provoke eden ve körükleyen bir müdahale niteliğinde." ifadelerini kullandı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Türkiye ve İran'ın hareketleri ve müdahaleleriyle bölgedeki krizleri daha da gerginleştirdiğini iddia etti.

Mısır'da gerçekleştirilen AB-Arap Ligi Zirvesi'nde konuşma yapan Gayt, Ankara ve Tahran'ın eylemlerine işaret ederek, AB ile beraber Suriye, Yemen ve Libya'daki silahlı saldırıların ve bu ülkelerdeki yabancı ülke varlığının devam etmesinin ciddiyeti noktasında ortak anlayış oluştuğu fikrinde olduklarını belirtti.

"TÜRKİYE PROVOKE EDİYOR"

Gayt, "Türkiye ve İran'ın eylemleri, bölgedeki krizleri provoke eden ve körükleyen bir müdahale konumunda. Bölgesel çatışmaların askeri çözümü yok ve ülkelerin birliğinin korunmasını kesinleştirecek siyasi çözümler üretmemiz gerekiyor" sözlerini aktardı.

ZEYTİN DALI HAREKATINA KARŞI ÇIKMIŞTI

54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Ortadoğu konularının değerlendirildiği oturumda Ebu Gayt, Zeytin Dalı harekatına ilişkin olarak "Her zaman Türkiye'nin davranışlarını anlamaya çalışıyorum. Türk arkadaşlarıma, kardeşlerime, meslektaşlarıma, arkadaşlarıma sesleniyorum; sınırınızın güneyindeki bir Arap ülkesine müdahale ettiğinizin bilincinde olmalısınız. Bu şekilde hareket etmeden önce ilkelerinizi ortaya koymanız beklenir" sözlerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Afrin operasyonunu eleştiren Gayt'ı tepkili yanıtlarla karşılamıştı. Çavuşoğlu, Türkiye'yi eleştirmeye çalışan Arap Birliği'nin, Suriye'de askeri harekatlar gerçekleştiren ABD başta olmak üzere diğer Batılı ülkelere görmezden geldiğini söylemişti. Çavuşoğlu, "Siz sisteminizden bahsediyorsunuz. Sisteminiz bir üye ülkenizin liderinin yarım milyon insanı öldürmesini, kimyasal silah kullanmasını da önleyecek kadar güçlü olabilse keşke" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal