Arap Aşiretleri: Türkiye'nin PKK Eylemlerine Müdahalesini Onaylıyoruz

Iraklı bir kabile sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, PKK terörist grubunun Irak'ın kuzeydeki Sinjar bölgesinde çocukları zorla çalıştırmaya devam ettiğini söyledi.

10.12.2018-16:16 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-16:12) Arap Aşiretleri: Türkiye'nin PKK Eylemlerine Müdahalesini Onaylıyoruz

Iraklı bir kabile sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, PKK terörist grubunun Irak'ın kuzeydeki Sinjar bölgesinde çocukları zorla çalıştırmaya devam ettiğini söyledi. Musul'daki Arap aşiretlerin sözcülerinden biri olan Muhasim al-Huwaysi, Sinjar'daki terörist grup tarafından 100'den fazla çocuğun kaçırıldığını söyledi. "Eğitildikten sonra, bu çocuklar YPG / PKK güçleriyle birlikte savaşmaya gönderiliyor" dedi.

Sözcüye göre, kaçırılan çocuklar bölgedeki çeşitli etnik gruplara gönderiliyor. Huwaysi, terörist grubun Sinjar'da 150'den fazla tünel kazdığını söyledi. "Bu tüneller Sinjar Dağı ve ilçe merkezinin yakınında bulunuyor," diyerek PKK'nın bu tünellerde silah bulundurduğunu da sözlerine ekledi. “PKK teröristleri de saldırı sırasında sığınmak için bu yerleri kullanıyorlar” dedi. Sözcüye göre, PKK'nın her birinde 1.000 militana sahip olan Sinjar'da beş kampı var.

Huwaysi, Türkiye'yi bölgeyi PKK teröristlerinden temizlemek için müdahale etmeye çağırdı. "Biz, Musul'un Arap aşiretlerinin liderleri olarak, bölgedeki PKK eylemlerine son vermesi için Türkiye’nin müdahalesini onaylıyoruz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal