Almanya'daki Siyasi Kriz İlerliyor

CDU Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in gelecek seçimlerde başbakan adayı olmayacağı ve parti başkanlığını görevinden de ayrılma istediğini açıkladı.

10.02.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-13:50) Almanya'daki Siyasi Kriz İlerliyor

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer'in gelecek seçimlerde başbakan adayı olmayacağı ve parti başkanlığını görevinden de ayrılma istediğini açıkladı.

CDU'dan bir sözcünün Alman Haber Ajansı DPA'ya yönelik yaptığı açıklamada, Karrenbauer'in partisinin başbakan adayı olmak istemediğini ve genel başkanlığı bırakmak istediğini yönetim kuruluna bildirdiğini dile getirdi. Başbakan Angela Merkel'in de Karrenbauer'e teşekkür ettiği ancak Savunma Bakanı olarak kalmasını istediği dile getirildi.

Thüringen eyaletindeki başbakanlık seçiminin yarattığı siyasi krizin ardından bu açıklamanın gelmesi Alman medyasında sürpriz olarak nitelendirildi. Thüringen eyaletinde aşırı sağcıların katkılarıyla başbakan seçilen Hür Demokrat Partili Thomas Kemmerich, yoğun eleştiriler üzerine görevinden alındını açıklamıştı.

Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri eyalette erken seçime gidilmesini talep ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal