Almanya'da Kiliseye Giden 40 Kişiye Coronvirüs Bulaştı

Almanya'nın Frankfurt kentinden bir kilisede ayine katılan 40'an fazla kişiye coronavirüs bulaştı. Yaşanan gelişmenin ardından Müslümanlara verilen Bayram Namazı izni iptal edildi.

23.05.2020-22:07 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-23:00) Almanya'da Kiliseye Giden 40 Kişiye Coronvirüs Bulaştı
Almanya'nın Frankfurt kentine bağlı Rödelheim ilçesinde normalleşme süreci kapsamında açılan bir kilisede 10 Mayıs'ta ayin düzenlendi. Frankfurt Sağlık Dairesi ayine katılan 40'tan fazla kişide coronavirüse rastlandığını açıkladı.

Coronavirüs tespit edilen kişilerden 6'sının hastanede kontrol altına alındığını geri kalanların ise evde karantina altına alındığını kaydedildi.

Kilise derneği yönetici Wladimir Pritzkau ayine tüm önlemlerin alındığını savunurken kilisenin faliyetlerinin iptal edildiğini ve ayinlerin internet üzerinden yapılacağını açıkladı.

Kişise ayininde kaç kişinin bulunduğu bilgisi verilmezken coronavirüs tespit edilen 16 kişinin Hanau kentinde yaşadığı kaydedildi.

Yaşanan son gelişmenin ardından ise coronavirüsün yayılmasının önlenmesi için Müslüman cemaatlere bayram namazının kılınması için verilen iznin geri kaldırıldığı belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal