Almanya'da İlkokullarda Başörtüsünün Yasaklanması Talep Edildi

Federal Koalisyon Hükümeti Uyum Sorumlusu, Hristiyan Demokrat Parti’li (CDU) Annette Widmann-Mauz, Almanya’daki okullarda kız çocuklarının başörtüsü takmasının yasaklanması için çağrıda bulundu.

17.05.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-17:29)

Federal Koalisyon Hükümeti Uyum Sorumlusu, Hristiyan Demokrat Parti’li (CDU) Annette Widmann-Mauz, Almanya’daki okullarda başörtüsü takılmasının yasaklanması için çağrıda bulundu.

Federal Uyum Sorumlusu Widmann-Mauz’un ‘yasak’ talebi açıklamasında, “Kız çocuklarını okullarda başörtüsünden korumak amacıyla tüm tedbirleri almak istiyorum” ifadesinde bulundu.

HUKUKİ KOŞULLARIN GÖRÜŞÜLMESİ TALEP EDİLDİ  

Bild gazetesinde çıkan haberde, Widmann-Mauz’un ‘yasak’ talebinin uygulanması amacıyla gerekli hukuki koşulların görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu haberde Widmann-Mauz’un, “Okullarda küçük kız çocuklarının başörtüsü takması saçma. Almanya’daki Müslümanların çoğunluğu da böyle düşünüyor. Kızları, bu zorla taktırılan başörtüsünden koruyacak önlemleri almak durumundayız. Bu uygulamaya geçmeden kanunların böyle bir yasağa müsaitliği uygun olup olmadığına bakılmalı’’ sözlerini aktararak; eğitim alanından uzmanların görüşlerinin de alındığının altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal