Almanya Korunmaya Muhtaç Göçmen Çocukları Alacak

Alman devletini, Yunanistan’daki kamplarda olan ve bilhassa korunmaya muhtaç göçmen çocukların bir kısmını ülkelerine kabul etmek istediği bildirdi

09.03.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-15:19) Almanya Korunmaya Muhtaç Göçmen Çocukları Alacak
Alman devletini, Yunanistan’daki kamplarda olan ve bilhassa korunmaya muhtaç göçmen çocukların bir kısmını ülkelerine kabul etmek istediği bildirdi.

Alman hükümetinin, Yunanistan’daki kamplarda bulunan ve özellikle korunmaya muhtaç sığınmacı çocukların bir kısmını ülkeye kabul etmek istediği bildirildi.

Almanya haber ajansının haberinde, Başbakan Merkel başkanlığında devleti oluşturan partilerin liderlerinin yaptığı toplantıda, konuyla ilgili karar verildiği aktarıldı.

Kararda Avrupa Birliği'nde "gönüllüler koalisyonu" oluşturulmak istendiği belirtilen haberde, bu anlamda Almanya’nın belirli sayıda çocuğu kabul edebileceğinin altı çizildi.

Almanya'nın Yunan adalarındaki insani vaziyetinden dolayı 1000-1500 çocuk alarak Yunanistan’a destek olmak istediği belirtilen haberde, konu olan çocukların acil tedaviye gerek duyan hasta ya da 14 yaşından küçük refakatsiz olan çocuklar arasından seçileceğine vurgu yapıldı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Deutschlandfunk radyosundaki konuşm-mada, Yunanistan’daki göçmen çocukların alınması için "gönüllüler koalisyonu"nda başka AB ülkelerinin de olacağına inandığını ifade etti.

Fransa’dan böyle bir işareti aldıklarını belirten Kramp-Karrenbauer, bu sebepten gönüllüler koalisyonunun ikiden çok ülkeden oluşacağına inancını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal