Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Irkçı Saldırıya Yönelik Açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ırkçı terörün ülkede yeniden bir tehlike haline geldiğini ifade etti.

20.02.2020-18:54 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-18:47) Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Irkçı Saldırıya Yönelik Açıklama

Maas, sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, Hanau'daki saldırıya ilişkin şüphelerin doğrulanması durumunda bunun bir yıl içinde üçüncü ırkçı saldırı olacağını belirtti.

"Irkçı terör ülkemiz için yeniden bir tehlike haline geldi." ifadesini kullanan Dışişleri Bakanı Maas, özgürlüğün düşmanlarına demokrasinin karşı koyması gerektiğini vurguladı.

Maas, Türk kökenli bir Twitter kullanıcısının "Korkuyoruz. Hayatımızdan endişe ediyoruz. Sağcı teröre karşı bu kadar çaresiz miyiz?" paylaşımına da cevap verdi.

Irkçı teröre tahammül edilemeyeceğini söyleyen Maas, "Korkunuz korkumuzdur. Sizi tehdit eden bizi tehdit etmiştir. Hanau'dan sonra ırkçılığa tüm kararlılıkla daha da fazla karşı durmak önemlidir. Her zaman ve her yerde." yorumu yaptı.

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Hanau kentinde yapmış olduğu açıklamada, saldırıdan dolayı sarsıldığını belirterek, bu şiddet olayının sadece kentte değil, ülkede de birçok şeyi değiştireceği sözlerine yer verdi.

"Bugün bir dönüm noktasıdır." ifadesini kullanan Bouffier, Hanau kentindeki ırkçı terörün uluslararası alanda da dikkat çektiğini kaydetti.

Bouffier, başka bir ülkeden Almanya'ya gelen insanların, burayı kendilerine yurt edenlerin korku duyduklarını bildiğini ifade ederek, "Bunu anladığımızı söylemek istiyorum. Irkçılığa, kışkırtıcılığa ve nefrete karşı mücadele etmek için her şeyi yapacağız." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal