Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Türkiye ile Yakın Diyalog İçindeyiz

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, seyahat uyarısı konusunda Türkiye ile yakın diyalog kurduklarını dile getirdi.

11.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-17:02) Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Türkiye ile Yakın Diyalog İçindeyiz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 12 Avrupa Birliği ülkesinin dışişleri bakanlarıyla video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşme sonrası basın toplantısı gerçekleştiren Maas, Covid-19’un turizmi nasıl etkilediğini bildiğini kaydederek, en önemli kıstasın yolcuların sağlığı olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği ülkeleri haricindeki ülkelere ilişkin genel seyahat uyarısını 31 Ağustos’a dek uzatmayı kararlaştırdıklarını kaydeden Bakan Maas, bu süre içerisinde bir bir ülkelerle görüşüleceğini ifade etti.

Bakan Maas, bu durumun, enfekte sayısı, sağlık sisteminin kapasitesi, yerinde ne gibi güvenlik tedbirlerinin alındığı ve bu ülkeye gidiş geliş uçuşlarının nasıl olacağı gibi kıstaslara bağlı olduğunu kaydederek, bunları yoğun olarak inceleyeceklerini söyledi.

Üçüncü ülkelerdeki makamlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Maas, “Türkiye ile de hem hükümet hem de ilgili makamlarla yakın diyalog içindeyiz” dedi.

Kıstaslara her hafta bakacaklarını ve uygun bulunmaları halinde seyahat uyarısının seyahat önerisi ile değiştirebileceğinin altını çizen Bakan Maas, bu durumun Türkiye için olduğu gibi diğer üçüncü ülkeler için de geçerli olduğunu ifade etti.

Maas, Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve Schengen Bölgesi'nde yer alan ülkeler için seyahat uyarısının 15 Haziran’dan başlamak üzere kaldırılacağını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal