Alman Uzmanlardan FETÖ Uyarısı

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelesi uzun yıllardır devam ederken Alman uzmanlar FETÖ'nün karanlık yapısı hakkında, 'İlluminati tarikatından daha tehlikeli' yorumları yaptı.

23.01.2021-21:39 - (Son Güncelleme: 24.01.2021-02:11) Alman Uzmanlardan FETÖ Uyarısı

Almanya'nın Süddeutsche Zeitung gazetesinde, Almanya'da kök salmaya başlayan ve tehlikeli hale gelen FETÖ'nün karanlık yapısı hakkında vatandaşlara uyarılarda bulunulduğu belli oldu.

Türk hukuku uzmanı olan Alman avukat Rumpf'ın yorumuna yer verildiği haberde Rumpf, 'FETÖ'nün İlluminati tarikatından daha tehlikeli olduğunu söylerken, FETÖ gizli bir ittifak, Gülen'in destekçileri, toplumun her alanında güçlü bir uyum ve sadık bağları olan bir topluluk yapısına ulaştı. Efsanevi İlluminati'den daha büyük bir güce sahip neredeyse gizli bir ittifak.' açıklamasını yaptı.

Örgütün birçok eyalette kök saldığına vurgu yapılan haberlerde, 'Hareketin bir özelliği de şeffaf olmaması. Bu ağ, çoğu zaman fark edilmeden 30 yıldır Augsburg'da da faaliyet gösteriyor.' denildi.

Süddeutsche Zeitung gazetesi FETÖ'nün yapılanması ile ilgili olarak,' FETÖ Frohsinn Dernegi 2009'da Münih, Ingolstadt, Neu-Ulm ve Ravensburg'dan kardeş dernekler ile yatılı özel kız ortaokulu ve lisesini kurdu. Bavyera Kültür Bakanlığının verilerine göre, şu anda 164 kız öğrenci eğitim görüyor ve Bavyera Eyaleti buraya yılda 975 bin euro katkıda bulunuyor.' yazdı.

Öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ı Türk kökenli. Okul Liechtenstein, Avusturya ve İsviçre'den öğrenci alıyor.' ifadeleri kullanıldı.

'FETÖ DERNEĞİNDE GİZEM'

Frohsinn isimli derneğin üzerinde gizem olduğunu belirten uzmanlar, 'Derneğin arkasında  bir ağ olduğundan şüpheliydik. 2015'te görevden ayrılıncaya kadar sorumlular İslam'ın veya bir hareketin kendileri için önemli rol oynadığını inkar etti.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal