Alman Bakan Türkiye-Yunanistan Görüşmesini İfşa Etti!

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye ile ABD arasındaki gerginliği dinginleştirmek için dün Atina ve Ankara'yı ziyaret etti. Görüşme sonrasında mikrofonu açık unutan Alman Bakanların toplantıya yönelik konuşması ifşa oldu.

27.08.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-17:23)

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlik, Almanya'nın arabuluculuk yapmasına sebep oldu. Bu doğrultuda Atina ve Ankara'ya ziyaret gerçekleştiren Almanya Savunma Bakanı, toplantı sonrası görüşlerini istemsiz olarak açıkladı.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN GERİLİMİNİ YUMUŞATMA GÖRÜŞMESİ
Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz gerilimi sürerken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas arabuluculuk ve ortamı sakinleştirmek için dün Atina ve Ankara'ya intikal etmişti.

AB ÜLKELERİ SAVUNMA BAKANLARI BİR ARADA
Almanya'nın arabuluculuk manevrası uluslararası kamuoyunda olumlu bir tavır olarak görülürken önceki akşam Berlin’de Avrupa Birliği ülkelerinin savunma bakanları bir toplantı gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantı öncesinde Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arasındaki diyalog, mikrofonların açık unutulması sonucu tüm dünyada duyuldu.

MİKROFONLARI FARK ETMEDİLER
Josep Borrell, mikrofonların açık olduğunu bilmeden Almanya’nın arabuluculuk çabalarını Alman Savunma Bakanı’na sorunca, Kramp-Karrenbauer çok net açıklamalarda bulundu.
Mikrofonların açık olduğunu bilmeyen Kram-Karrenbauer, Borrell’in görüşmeler nasıl gitti sorusuna,

''Zor geçti. Yunanistan tarafı biraz daha sorunsuzdu fakat Türkiye tarafı gerçekten çok zorluydu'' yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal