Akdeniz'de 7 Ülke Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun Kurulması İçin Anlaştı

Akdeniz'de 7 ülke Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun kurulması için anlaşmaya vardı.

15.01.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-12:41) Akdeniz'de 7 Ülke Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun Kurulması İçin Anlaştı

Doğu Akdeniz bölgesinde gaz üretimi, tüketimi ve geçiş ülkelerinin yer aldığı Doğu Akdeniz Gaz Forumu (DAGF) Kahire'de kuruluyor.
Mısır Petrol ve Madencilik Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, Akdeniz'de 7 ülke Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun kurulması için anlaşmaya vardı.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Filistin ve ev sahibi Mısır'ın enerji bakanları forumun kurulması için Kahire'de bir araya geldi. Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun en büyük amacı 'bölgesel gaz piyasası kurmak' olarak belirtildi.  Akdeniz'e kıyısı olup da davet edilmeyen ülkeler arasında ise Türkiye, KKTC, Lübnan ve Suriye bulunuyor.
İlgili ülkelerin bakanları, bölgedeki gaz potansiyelinin verimli kullanılması için teknik ve ekonomik alanlarda verimli iş birliğinin yolunu açmak üzere çalışma taahhüdünde bulundu.
Açıklamada, forumun ana hedeflerinin, arz ve talebi sağlayarak üyelerin çıkarlarına hizmet edecek bölgesel bir gaz piyasasının kurulması olduğu kaydedildi.
DAGF'nin çıkar ve hedefleriyle anlaşan Doğu Akdeniz'deki üretici, tüketici yada geçiş ülkelerinden her hangi biri foruma daha sonra da üye olabilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal