ABD-Meksika Sınırındaki Göçmenler Silahlı Bir Grup Tarafından Tutuklandı

ABD'nin New Mexico bölgesindeki Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), ABD-Meksika sınırındaki göçmenlerin, silahlı bir grup tarafından gözaltına alındığını ileri sürdü.

20.04.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-14:15) ABD-Meksika Sınırındaki Göçmenler Silahlı Bir Grup Tarafından Tutuklandı

ABD'nin New Mexico eyaletindeki Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), ABD-Meksika sınırında silahlı bir grubun, göçmenleri yasa dışı bir şekilde gözaltına aldığını ileri sürerek, ABD'li görevlilere konunun soruşturulması yönünde uyarıda bulundu.

Silahlı grup, yasa dışı göçmenleri engellemek amacıyla gönüllü olarak yardım ettiklerini belirtiyor fakat ACLU gibi sivil hak örgütleri, grubun yasalara aykırı davranan faşist bir milis örgütü” olduğunu iddia edilyor.

OLAYIN ARAŞTIRILMASI TALEP EDİLDİ

ACLU tarafından, New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham ve Başsavcı Hector Balderas'a iletilen mektupta, "Irkçı ve silahlı milis grubunun, sığınma talep eden insanları kaçırıp tutuklamalarına izin veremeyiz... Bu acımasız ve hukuka aykırı davranışı derhal araştırmanızı talep ediyoruz" sözleri yer aldı.

Grisham ve Balderas'tan söz konusu mektuba henüz bir cevap gelmedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal