ABD'li Ekonomist Luskin: "Ülkeyi Denizden Kuşatalım Rusya Giremesin"

ABD’li ekonomi uzmanı Donald Luskin, ABD Başkanı Donald Trump'a çağrıda bulunarak Rusya’nın Venezüella Devlet Başkanı Maduro’yu kurtarmasına izin vermemek için Washington’un tam teşekküllü deniz ablukası uygulaması gerektiğini söyledi.

14.02.2019-21:58 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-21:52) ABD'li Ekonomist Luskin: "Ülkeyi Denizden Kuşatalım Rusya Giremesin"

TrendMacro şirketinin yatırımlardan sorumlu müdürü Donald Luskin, Amerikan Fox News televizyonuna verdiği demeçte Venezüella devlet petrol şirketi PDVSA'ya uygulanan yaptırımların ülkeyi yaklaşık 20 milyar dolarlık zarara uğrattığını açıkladı.

DONALD TRUMP'A İLGİNÇ ÇAĞRI

Donald Luskin, ABD Başkanı Donald Trump'a çağrıda bulunarak "Eğer niyetimiz ciddiyse, Rusya ile çarpışabileceğimiz tek bir yer var, uluslararası sular. 1962 Küba Füze Krizini tekrarlamanın üzerinde düşünmeliyiz. Yani sadece bankalara yönelik cezai yaptırımlar değil, gerçek fiziki bir ablukadan söz ediyorum. Biz gemilerimizi Venezüella'nın etrafına konuşlandırıyoruz ve ‘Ne oraya, ne de aksi yöne hiçbir şey geçmeyecek' diyoruz. Bu kez ilk kimin gözünü kırpacağını göreceğiz" dedi.

"JEOPOLİTİK SATRANÇ"

ABD'li uzman, mevcut durumun kendisine, ABD'nin Maduro'yu devirmek için Venezüella'yı finansal kaynaklardan yoksun bıraktığı, Rusya'nın ise araya girip ‘delikleri parayla kapattığı' bir ‘jeopolitik satranç oyununu' anımsattığını sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal