ABD'den Türkiye'ye S-400 Tehdidi: F-35 Teslimatını Askıya Alırız

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemlerini alacak olmasına ABD'den tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanı'nın uluslararası güvenlik işlerinden sorumlu yardımcısı Katie Wheelbarger, Türkiye'nin F-35 teslimatını askıya alabileceklerini söyledi.

21.03.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-12:07) ABD'den Türkiye'ye S-400 Tehdidi: F-35 Teslimatını Askıya Alırız

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almak için anlaşma imzalamasıyla beraber ABD ile meydana gelen kriz devam ediyor. ABD'nin bir süredir pazarlık meselesi yaptığı F-35 teslimatı için hazırlıkların yakında durdurabileceği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanı'nın uluslararası güvenlik işlerinden sorumlu yardımcısı Katie Wheelbarger, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "S-400 bir bilgisayar. F-35 de bir bilgisayar. Bilgisayarınızı düşman bir bilgisayara bağlamazsınız; yapacağımız şey temelde bu olacak" dedi.

TAKİP EDİLECEK ADIMLARLA İLGİLİ DETAY VERMEDİ

Henüz resmi bir karar olmasa bile Wheelbarger, ABD'nin Türkiye'ye F-35 teslimatı için hazırlıkları askıya almayı düşündüğünü ifade etti.

ABD'nin meseleye ciddiyetle yaklaştığını ve güçlü bir mesaj göndermek istediğini ifade eden Wheelbarger, izlenecek adımlarla alakalı bir ayrıntı ise vermedi.

"TÜRKİYE YERİNE BATI AVRUPA OLABİLİR"

Öte taraftan başka bir üst düzey görevli, F-35 motorlarının üretiminde kilit rolü olan Türkiye'nin haricinde başka bir lokasyon aramanın da ABD'nin masasında olan alternatifler arasında olduğunu duyurdu.

ABD'nin motor için başka ülkelerle temasl halinde olduğunu da ifade eden yetkili, Batı Avrupa'dan bazı devletlerle temas halinde olduklarını söyledi.

ABD ve NATO, S-400'ün kendi filolarında olan savaş uçaklarını vurma kapasitesine sahip olmasından ve NATO'nun kritik hava yetenekleri ile alakalı bilgilerin Rusya'nın eline geçmesi olasılığından sebeple endişeli ve bu alıma karşı çıkıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal