ABD'den Lübnan Yaptırımlarına Red Kararı

İsrail'in Haaretz gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre, ABD Lübnanlı Hizbullah'ın kazdığı iddia edilen sınır ötesi tüneller üzerinden Lübnan'a yaptırım uygulanması yönündeki İsrail talebini reddetti.

12.12.2018-15:28 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-15:24) ABD'den Lübnan Yaptırımlarına Red Kararı

İsrail'in Haaretz gazetesinin Çarşamba günkü haberine göre, ABD Lübnanlı Hizbullah'ın kazdığı iddia edilen sınır ötesi tüneller üzerinden Lübnan'a yaptırım uygulanması yönündeki İsrail talebini reddetti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile geçen hafta Brüksel 'de yaptığı görüşmede, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu 2006’daki Lübnan'daki İsrail savaşına son veren 1701 BM kararını ihlal ettiği iddia edildiğini gerekçe göstererek Beyrut ve Lübnan ordusuna yaptırım uygulanmasını istedi.

İsrail gazetesi Pompeo'nun İsrail talebini reddetmesine karşın, İsrail gazetesinin Hizbullah hakkında yaptırımlar düzenlemeyi kabul ettiğini söyledi. Haaretz'e göre, Washington, ABD ve Lübnan'ın yakın askeri bağlara sahip olduklarını ve onları zayıflatmakla ilgilendiklerini açıkça gösterdi. Raporda Lübnan hükümetinden ve Hizbullah’tan hiç yorum gelmedi.

Geçen hafta, İsrail ordusu Lübnan sınırı boyunca Hizbullah tarafından kazıldığı iddia edilen tünelleri "engellemek" ve "açığa çıkarmak" için askeri bir operasyon başlattı. Operasyon sonucu İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden İsrail topraklarına giden üç tünel keşfettiğini duyurdu.

2006 yılında İsrail Hizbullah'a karşı bir savaş başlattı. Bu savaşta çoğunluğu Lübnanlı siviller olmak üzere en az 1.200 kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal