ABD'de Protestolar Devam Ediyor

Bir polisin, Afro-Amerikalı George Floyd'u öldürmesinden sonra ABD'de başlayan protestolar devam ediyor. Ülkede sokaklar karışırken, 4 polis memuru görevinden alındı. ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

28.05.2020-11:29 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-14:07)

Geçtiğimiz gün, ABD'nin Minesota eyaleti içinde yer alan Minneapolis şehrinde yaşanan olay, ülkede karışıklığa neden oldu. Bir polis memurunun, Afro-Amerikalı George Floyd'un boğazına dizini bastırarak öldürmesinin ardından binlerce insan sokaklara döküldü. 

Ülke ayağa kalkarken, dünyada da yaşananlarla ilgili birçok tepki dile getirildi. Konuyla ilgili olarak 4 polis görevinden alınırken, FBI olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. 

Öte yandan, yüzleri maskeli binlerce kişi 'Nefes Alamıyorum' yazan pankartlarla tepkilerini dile getirdi. 

TRUMP: ADALET YERİNİ BULACAKTIR

ABD Başkanı Floyd'un öldürülmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı ve "Benim talebim çerçevesinde, FBI ve Adalet Bakanlığı, George Floyd'un üzücü ve trajik ölümüne ilişkin iyi bir soruşturma yürütüyor. Ben bu soruşturmanın hızlandırılmasını talep ettim. George'un ailesi ve arkadaşlarının acısını paylaşıyorum. Adalet yerini bulacaktır." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal