ABD'de Ordunun Hava Üssüne Yapılan Saldırıda 2 Asker Öldürüldü

ABD'de, Afro-Amerikan George Floyd'un öldürülmesinden sonra başlayan protestolar artarak devam ediyor. North Dakota eyaletinde bulunan askeri üsse yapılan saldırıda iki askerin öldüğü açıklandı.

02.06.2020-09:41 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-09:31) ABD'de Ordunun Hava Üssüne Yapılan Saldırıda 2 Asker Öldürüldü

Geçtiğimiz hafta ABD'de polis şiddetine maruz kalan Afro-Amerikan George Floyd hayatını kaybederken, ardından ülkede protesto gösterileri başladı. Gösteriler karşısında polis yetersiz kalırken, ordu da sokaklara indi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ülkedeki protesto gösterileri artarak devam ediyor. Son olarak, North Dakota'daki Grand Forks Hava Kuvvetleri Üssünden yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saatlerinde Hava Kuvvetleri Üssüne açılan ateş sonucu iki görevli asker hayatını kaybetmiştir." denildi. Aynı açıklamada, 04.30 civarında düzenlenen saldırıdan sonra askeri üste durumun kontrol altına alındı ve diğer personelin güvenliğinin sağlandığı belirtildi. Öte yandan, saldırı sonrası başlatılan soruşturma da devam ediyor.

ASKERLERİN İSİMLERİ AÇIKLANMADI

Soruşturma devam ettiği için net bir bilgi verilmedi. Hayatını kaybeden askerlerin isminin 24 saat sonra açıklanacağı belirtildi. Saldırının, nereden gerçekleştiği ve saldırganların yakalanıp yakalanmadığı ile ilgili de net bir bilgi verilmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal