ABD'de Karantinaya Uymayan 2 Kişiye Dijital Kelepçe

ABD’nin Kentucky eyaletinde, karantina yasağını ihlal eden, birinde Covid-19 tespit edilmiş aynı evde yaşanan iki kişiye mahkeme kararı ile dijital kelepçe takıldığı iddia edildi.

04.04.2020-08:24 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-08:07) ABD'de Karantinaya Uymayan 2 Kişiye Dijital Kelepçe

ABD’nin Kentucky eyaletinde, Lousville şehrinin yerel haber kanalı WDRB’de verilen haberde, yeni tip coronavirüs salgını ile mücadele için alınan karantina yasağını ihlal eden B.B. ve P.B.'yi yerel hakim Charles Cunningham dijital kelepçeyle cezalandırdı.

Charles Cunningham, yerel haber kanalına verdiği demeçte, birinde 23 Mart’ta coronavirüs tespit edilen ve aynı evi paylaşan 2 kişinin 3 gün sonra sokakta sağlık çalışanlarınca görüldüğünün ve uyarılmalarına karşın hastanenin verdiği tecrit kuralını ihlal ettiklerinin kendisine ihbar edildiğini belirtti. Cunningham, bu ihbar üzerine her iki kişiyi de ev hapsiyle cezalandırdığını kaydetti.

Söz konusu kişilerin ayak bileklerine, ev hapsini ihlal edip etmediğinin izlenmesi için, dijital kelepçe denilen global konumlandırma ve takip cihazı takıldığı ifade edildi.

Dijital kelepçelerden gelen sinyali bölge şerifinin takip edeceği ve söz konusu kişiler dışarı çıkarsa cezai işlem uygulanacağı ifade edilen habere göre, B.B. ve P.B, en az 6 Nisan'a dek ev hapsinde tutulacak.

KENTUCKY’DE COVİD-19 13 BİN CAN ALABİLİR

Diğer taraftan Kentucky Valisi Andy Beshear, evde kalma kararına ve sosyal mesafeye uyulması halinde eyalet içinde yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin kadar kalabileceği, aksi durumda ise 13 bin kişinin ölebileceğini söyledi.

Covid-19 nedeniyle bir süre önce sokağa çıkma yasağı getirilen Kentucky’de Vali Andy Beshear cuma günkü konuşmasında, eyalet çapında 831 kişide coronavirüse rastlandığını ve 37 kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydetmişti.

Beshear, virüsün hızlı bir şekilde yayılmayı sürdürdüğü eyalette yalnızca cuma günü 90 kişide daha virüs çıktığını ve 6 kişinin daha hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal