ABD'de Coronavirüs Sebebiyle Ulusal Muhafızlar Devreye Girdi

ABD Başkanı Trump, yeni tip coronavirüs salgınına en fazla rastlanan New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet gibi durumlarda yarı zamanlı çalışan ulusal muhafızları harekete geçirdiklerini açıkladı.

23.03.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-08:59) ABD'de Coronavirüs Sebebiyle Ulusal Muhafızlar Devreye Girdi

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük olarak düzenlenen basın toplantısında konuştu.

New York, California ve Washington'ın coronavirüs salgınının en fazla etkilediği eyaletler olduğuna dikkati çeken Trump, "Bu eyaletlerin virüsle mücadelesine yardımcı olmak için bu bölgelerde ulusal muhafızları harekete geçirdik" ifadelerini kullandı.

Trump, bunun dışında bu eyaletlerde yeni yatak kapasitesi sağlanacağını da ifade etti.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) Başkanı Peter Gayno da konuşmasında, ulusal muhafızların devreye sokulması konusunda, "Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak” şeklinde konuştu.

Ulusal muhafızların görevi, ABD'de büyük çaplı toplumsal olaylar ve doğal afet döneminde devreye girmek ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak.

Pek çoğu sivil olarak yaşayan ve yarı zamanlı orduda çalışan ulusal muhafızlar, hem eyaletlerin hem de federal hükümetin yönetimi altındalar.

- Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı Başkanı Peter Gayno:

- "Bu, bir sıkıyönetim ilanı değildir. Ulusal muhafızlar, eyalet valilerinin yönetiminde olacak"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal