ABD'de Ara Seçim Heyecanı Başladı!

ABD'de bugün başlayan ara seçimler Trump için bir ön sınav durumunda. Başkanlığının devam edeceği ya da son dönemi olacağının işaretlerini verecek olan ara seçimler senatoyu değiştirebilir.

06.11.2018-14:18 - (Son Güncelleme: 06.11.2018-14:15) ABD'de Ara Seçim Heyecanı Başladı!

ABD'de bugün başlayan ara seçimler Trump için bir ön sınav durumunda. Başkanlığının devam edeceği ya da son dönemi olacağının işaretlerini verecek olan ara seçimler senatoyu değiştirebilir. ABD'de Temsilciler Meclisi ve Kongre'de yapılacak olan ara seçimler Cumhuriyetçi ABD Başkanı Donald Trump yönetimi için büyük öneme sahip. Trump'ın senato ve temsilciler meclisindeki liderliğini sürdürebilmek ile başkanlığının gelecek dönemine ilişkin en büyük işaret olacak olan ara dönem seçimleri bugün başlıyor.

TRUMP SAHADA TASTAMAM

Birkaç aydır süren gösterilerde Donald Trump, tüm ailesi ile beraber eyaletten eyalete giderek her yerde sesini duyurmaya çalışarak koltuğunu garanti altına almaya uğraşıyor. Özellikle Cumhuriyetçi oyların güçlü olduğu yerlerde tepkili gösteriler yapan Trump, sözleriyle seçmenleri avlama niyetinde. Trump bu mitinglerden birkaçında da Suudi Arabsitan'dan haraç istemiş, "biz olmazsak bir değeriniz yok" demişti.

OBAMA GERİ DÖNDÜ

Cumhuriyetçilerin hareketlerine karşı demokratlar da boş durmuyor. Özellikle ılıman ABD'liler arasında büyük sempatisi olan ve Trump'ın selefi Obama sahalara geri döndü. Son birkaç haftada çok sayıda eyalet ve kentte gösterilere katılan Barak Obama, demokrat adaylara desteğini açıklayıp oy istedi. Obama'nın yıllar sonra yeniden siyaset merydanına dönmesi Trump karşısında yeniden aday olur mu sorularını beraberinde getirse de Obama'nın şimdilik aktif siyasete geri dönmek gibi bir isteğinin olmadığı biliniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal