ABD ve Arap Ülkelerinden İran'a Büyük Darbe!

ABD, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve Umman, İran Devrim Muhafızları ile birlikte İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin de içlerinde yer aldığı 9 kişiyi terör listesine ekledi.

24.10.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-09:26) ABD ve Arap Ülkelerinden İran'a Büyük Darbe!

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA tarafından yayınlanan haberde, ABD, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, BAE, Kuveyt ve Umman'ın, Afganistan'daki Taliban'a çalışmalarında kolaylık sağlayan 3 İranlının da içlerinde yer aldığı9 kişiyi terör listesine eklediğini belirtti.

Terör listesine eklenen kişilerin kimliği hakkında herhangi bir bilgi verilmeyen haberde, terör listesine alma adımının, devletlerden ve terör örgütleri tarafından yapılan tehditler de dahil olmak üzere terör finansman ağları ile ilgili bilgileri bulmak, izlemek ve paylaşmak için ortak bir çalışma ile atıldığı belirtildi.

Diğer taraftan, Suudi Arabistanlı bir kaynağa dayanan aynı haberde, Suudi Arabistan ve Bahreyn'in, İran Devrim Muhafızları ile birlikte İran Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve İranlı Hamid Abdullahi ile Abdurrida Şehlay'ı terör listesine aldığı ifade edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal