ABD Kamyonları Suriye'den Ayrılmaya Başladı

Washington'un ABD askerlerinin geri çekileceğini duyurmasının ardından YPG / PKK terör grubuna silah taşıyan ABD kamyonları Çarşamba günü Suriye'den ayrılmaya başladı.

20.12.2018-15:41 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-15:36) ABD Kamyonları Suriye'den Ayrılmaya Başladı

Başkan Trump Çarşamba günü Amerikan birliklerinin Suriye'den geri çekileceğini duyurmuştu. Washington'un ABD askerlerinin geri çekileceğini duyurmasının ardından YPG / PKK terör grubuna silah taşıyan ABD kamyonları Çarşamba günü Suriye'den ayrılmaya başladı. Yerel kaynaklara göre kamyonları11:00 civarında Irak'a girdi. Kaynaklar, bazı kamyonlarının ağır makine ve mayın temizleyici taşıdığını gördüklerini söyledi.

ABD başkanı Donald Trump, Çarşamba günü Suriye'deki DAEŞ terör örgütüne karşı kazanılan zaferi ilan ederek, ABD'nin Suriye’de bulunma nedeninin yalnızca ülkenin güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. Daha sonra Trump, Twitter'da yayınlanan bir videoda şunları söyledi: "Birliklerimizin eve dönme zamanı geldi." Trump, "Oğullarımız, genç kızlarımız, erkeklerimiz - hepsi geri geliyor.’’ diye ekledi.

ABD, 2014 yılında Suriye'de hava harekatına başladı ve bir yıl sonra yerel ortaklarla birlikte savaş karşıtı mücadeleye yardım etmek için ülkeye asker soktu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal