ABD Güvenlik Danışmanı: ''Karardan Hem ABD Hem Rusya Kazançlı Olacak''

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Moskova'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev gibi yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Bolton temaslardan sonra bir takım açıklamalar yaptı.

22.10.2018-21:34 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-21:27) ABD Güvenlik Danışmanı: ''Karardan Hem ABD Hem Rusya Kazançlı Olacak''

Trump yönetiminin İran'a yönelik yaptırımlarının küresel petrol piyasası üzerinde etki yaptığını söyleyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Trump'ın bu kararından hem ABD hem de Rusya'nın istifade edeceğini söyledi.

Bolton ile Patruşev'in İran'ın yanısıra silahsızlanma anlaşmalarını da görüştükleri, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararını ele aldıklarını, ayrıca Suriye, Kuzey Kore ve uluslararası terörle mücadele konularını değerlendirdikleri Rusya Güvenlik Konseyi tarafından belirtildi.

Bolton'un iki ülke arasında 2011'de imzalanan ve 2021'de süresi dolacak olan Yeni Stratejik Silahları Azaltma Anlaşması'nı (New START) uzatıp uzatmama konusunda Washington'ın nihai pozisyonunu henüz belirlemediğini söylediği öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal