ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk Konvoyuna Yapılan Saldırıyı Kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Esad güçlerine tepki göstererek "Suriye'de Türk konvoyuna yapılan pervasız hava saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.

20.08.2019-08:54 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-09:25) ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk Konvoyuna Yapılan Saldırıyı Kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Suriye'nin İdlib şehrinde Türk askeri konvoyuna ve sivillere dönük hava saldırısını kınadı.

Ortagus, İdlib'deki 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna ve İdlib'deki sivillere dönük hava saldırısı ile alakalı Twitter'dan yazılı bir açıklama yaptı.

ESAD REJİMİNE ÇAĞRI

Ortagus, açıklamasında, "Esad rejimi ve müttefikleri İdlib'de sağlanan ateşkese hemen geri dönmelidir. Bugün Türk konvoyuna yapılan hain hava saldırının sonrasında siviller, insani yardım birimleri ve binalar acımasızca hedef alındı. Bu bitmesi gereken şiddeti kınıyoruz." sözlerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

3 sivil hayatını kaybetmiş, 12 sivil yaralanmıştı

İdlib'de, 9 Numaralı Gözlem Noktası'na gitmekte olan Türk askeri konvoyuna dönük Rusya destekli Beşşar Esad güçleri tarafından hava saldırısı yapılmış; 3 sivil hayatını kaybetmiş, 12 sivil yaralanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından paylaşılan açıklamada, şu sözlere yer verilmişti:

"Mutabakat ve anlaşmalara aykırı yapılan operasyonlar neticesinde, ikmal yollarının kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 9 Numaralı Gözlem Noktası'nın güvenliğini tesis etmek, ikmal yollarını açık tutmak ve bölgedeki sivil, masum insanların can kaybını önleyerek taraflar arasındaki tansiyonu düşürmek için 19 Ağustos'ta 05.30'da koordinasyon için önceden Rusya Federasyonu tarafına bilgi verilerek bölgeye bir kuvvet intikali başlatılmıştır. Söz hususu intikal sırasında konvoyumuza 08.55'te hava saldırısı yapılmış, saldırıda konvoy bölgesindeki 3 sivil hayatını kaybetmiş, 12 sivil yaralanmıştır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal