ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Kaşıkçı Cinayeti Konusunda Yeni Açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamada Beyaz Saray'ın Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas ettiğine dair suçlamaları reddettiğini ifade etti.

11.02.2019-21:07 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-20:55) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Kaşıkçı Cinayeti Konusunda Yeni Açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Macaristan ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KİMİN SORUMLU OLDUĞUNA DEĞİNMEDİ

Pompeo, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçilerin ve Demokratların Senato'daki liderlerine gönderdiği mektupta da, cinayetle bağlantılı olarak bazı Suudi Arabistan vatandaşlarına yönelik olarak alınan yaptırım kararları hakkında bilgi vermişti. Amerikalı bakan cinayetten kimin sorumlu olduğuna ise değinmemişti.

ABD Kongresi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinden kimin sorumlu olduğuna dair rapor istedi.

TALEBE YANIT GELMEDİ

ABD Başkanı Donald Trump ise yasalarda öngörülen 120 günlük sürenin dolmasına rağmen bu talebe yanıt vermedi. Bazı senatörler Trump'ın bu tavrına tepki gösterdi.

Amerikan istihbaratı, Kaşıkçı'ya yönelik böylesi bir operasyonun, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın onayı olmadan gerçekleştirilemeyeceği görüşünde.

İDDİALARIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Suudi yetkililer cinayet emrini Prens'in vermediğini, Kaşıkçı'nın "Suudi istihbaratı içindeki kontrol dışı unsurlar' tarafından öldürüldüğünü savunuyor. Bazı Amerikalı senatörler ise Trump yönetimini Veliaht Prens'i doğrudan suçlamadığı için eleştiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal