ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ile Temaslarını Sürdürüyor

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ile yaşanan gerginlik çerçevesinde bölgedeki Amerikan vatandaşlarının güvenliğine yönelik diplomatik temaslarını devam ettiriyor.

07.01.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-09:20) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran ile Temaslarını Sürdürüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid bin Selman, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid Al Hamad Al Sabah, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.
Söz konusu görüşmelere yönelik kaydedilen yazılı açıklamada, Pompeo ve Halid bin Selman'ın Washington'da bir araya gelerek, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıyı masaya yatırdıklarını söyledi.
Pompeo'nun, Suudi yönetiminin İran ile mücadelede ve Yemen'deki sorunlara "siyasi çözüm bulma" konusundaki çabaları konusunda bin Selman'a teşekkür ettiği ve ABD'nin İran ile savaşa girmek istemediğine işaret ettiği kaydedildi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal