ABD Coronavirüs Sebebiyle Çin'den Tıbbi Malzeme Almaya Başladı

ABD'ye coronavirüs salgınına karşı mücadele çerçevesinde Çin'den tıbbi malzeme götüren uçağın New York'a indiği ifade edildi.

30.03.2020-08:36 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-08:32) ABD Coronavirüs Sebebiyle Çin'den Tıbbi Malzeme Almaya Başladı

ABD medyasının servis ettiği haberlere göre, iniş yapan uçakta 130 bin adet N95 maskesi, 1,8 milyon adet ameliyat maskesi, 70 bin termometre ve 10 milyondan fazla tıbbi eldiven bulunuyordu.

Beyaz Saray'dan gelen yazılı açıklamada, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele adına iki ülke arasında kamusal ve özel iş birliği olduğu, bugün iniş yapan uçağın anlaşma çerçevesinde ülkeye iniş yapması beklenen 20 uçaktan ilki olduğu bildirildi.

KARGOLAR 2-3 GÜN İÇİNDE ABD'YE ULAŞACAK

Açıklamada, virüsün ülkedeki yayılış hızından, vaka ve ölü sayısından dolayı kargoların hava yoluyla ülkeye getirileceği ve 2-3 gün içinde ABD'ye ulaşacağı ifade edildi.

Tıbbi malzemelerin, salgının ana üssü konumundaki New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerindeki hastane, sağlık ocakları ve huzur evlerine verileceği belirtildi. Açıklamada, "Bu iş birliği ön saflarda savaşan sağlık personelimizi daha iyi donatmak ve Amerikan halkına daha iyi hizmet etmek hedefiyle yapılmıştır" sözlerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal