ABD Başkanı Trump Rakibi Bloomberg'i Küçümsedi!

ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinde katılacağı etkinliğin öncesinde Beyaz Saray'ın bahçesinde kısa bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

09.11.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-11:40)

Donald Trump, 2020 seçimleri için adaylığı öngörülen eski New York Belediye Başkanı ve milyarder Michael Bloomberg'a yönelik "Minik Michael başarısız olacak. Minik Michael'dan daha fazla yarışmayı isteyeceğim birisi olamaz." değerlendirmesini yaptı.

Burada eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in 2020 seçimlerinde başkanlık yarışına gireceği iddialarına vurgu yapan Trump, "Bloomberg'i uzun zamandır tanıyorum. Trump hakkında birçok şey söyledi. Ama onu tanıyorum, hiçbir şey olamadı. Seçimlerde iyi şeyler yapamayacaktır ama Joe Biden'a zarar vereceğini düşünüyorum. Michael'in başarılı olma sihri yok. (Seçimler için) Çok para harcayacak." dedi. 

AÇIK OTURUMLARA ELEŞTİRİ

Aynı açıklamalar kapsamında konuşan Donald Trump, hakkında yürütülen azil soruşturmasına yönelik iddialara açıklık getirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesini ihbar eden kişinin kimliğinin belirlenmesi gerektiğini vurgulad.

Özel Kalem Müdürlüğünü vekaleten yürüten Mick Mulvaney'in, Temsilciler Meclisi'nin azil soruşturması kapsamındaki ifade verme çağrısını onaylanmamasını ise "Mick'in ifade vermesinden memnun olurdum ancak bu soruşturmaya bir güvenirlik vermek istemedim." ifadeleriyle açıkladı.

Başkan Trump, hakkında azil soruşturması açılmasına yol açacak yanlış bir şey yapmadığını savunarak, "Demokratlar kamuya açık oturumlar yapmaya karar vermemeliydiler. Bu soruşturma bir düzmece." dedi.

ÇİN'E UYGULANAN VERGİLER

Çin'e uygulanan gümrük vergileri hakkında da Trump, "Çin, bu vergilerde biraz azaltmaya gidilmesini isteyebilir ama tamamen artırılmadan önceki haline dönmesini isteyemez. Çünkü benim bunu yapmayacağımı biliyorlar. Bu konuda henüz bir anlaşma yapmadım." diye konuştu.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal