ABD Başkanı Trump: Olası Bir Savaş İran'ı Yok Eder

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile savaşa girmek istemediğini ancak olası bir savaşta İran'ın "yok olmayla karşı karşıya kalacağını" belirtti

22.06.2019-16:56 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-16:48)

Cuma günü NBC'ye konuşma yapan ABD başkanı Trump, ABD'nin müzakerelere açık olduğunu ancak İran'ın nükleer silahlara kavuşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Trump, İran'ın ülkesine ait bir insansız hava aracını düşürmesinden sonra dün gece misillemede bulunmaya hazır olduklarını anfakat ak planlanan saldırıyı 10 dakika kala durdurduğunu açıkladı.

3 ayrı hedefe odaklandıklarını belirten Trump, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kaç kişi ölecek diye sordum. Generalin yanıtı 150 kişi efendim oldu" dedi.

Donald Trump aldığı cevap üzerine saldırıyı durdurma kararı aldığını, zira bunun insansız bir hava aracını düşürmeye verilecek orantılı bir karşılık olmayacağını belirtti.

'İRAN NÜKLEER SİLAH SAHİBİ OLAMAYACAK'  

Yine Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Acelem yok. Ordumuzu tekrardan inşa ediyoruz. Hazırız. Zaten ordumuza açık ara dünyanın en iyisi" şeklinde konuşan Trump, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Yaptırımlar etkisini gösteriyor. Dün akşam yenilerini de ekledik. İran ASLA nükleer silah sahibi olamaz. Ne ABD'ye karşı, ne de dünyaya karşı."

Reuters haber ajansı ise ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) Pazartesi günü toplantıya çağırdığı yönünde bir haber yayınladı. Ajansa göre ABD, İran'ın hamlelerine ilişkin BMGK'ye bilgi verecek.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi Trump'ın vurulmasına onay verdiği hedefler dahilinde füze bataryalarının da bulunduğunu aktarmıştı.

NYT'nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve CIA Başkanı Gina Haspel, İran'a cevap verilmesini talep etti.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bazı üst düzey görevliler ise bunun özellikle bölgedeki Amerikan kuvvetlerine yönelik tehdidi yükselteceği uyarısında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal