ABD Başkanı Trump: İran İle Savaş İstemiyorum

ABD Başkanı Trump, "İran ile savaş istemiyorum. Daha önce hayatınızda görmediğiniz bir yıkım olur ve ben bunu istemiyorum ama nükleer silah edinemezler." ifadelerini kullandı.

23.06.2019-22:05 - (Son Güncelleme: 23.06.2019-21:56)

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile savaş istemediğini ve herhangi bir ön koşul gelmediği sürece konuşmaya hazır olduğunu ifade etti.

"İRAN İLE SAVAŞ İSTEMİYORUM"  

Amerikan televizyonu NBC'ye mülakat veren Trump, İran gerilimine ilişkin değerlendirme yaptı. Trump, mülakatta, "İran ile savaş istemiyorum. Daha önce hayatınızda görmediğiniz bir yıkım olur ve ben bunu istemiyorum ama nükleer silah edinemezler." dedi.

"ÖN KOŞUL YOK"  

Öte yandan, İran tarafından gelebilecek herhangi bir ön koşula nasıl bakacağı yönündeki bir soruya Trump, "Bu benim meselem değil. Ön koşul yok." cevabını verdi.

"EKONOMİLERİ GERÇEKTEN KÖTÜ"  

Trump, ayrıca İran'ın ekonomik olarak çok zor durumda kaldığına ve müzakereye açık olduğuna inandığını belirterek, "İran anlaşma yapmak istiyor. Benim anlaşmam nükleer silahla alakalı. Bakın, (İran) nükleer silah sahibi olamayacak. Şu an içinde bulundukları pozisyondan memnun olduklarını sanmıyorum. Ekonomileri gerçekten kötü." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal