ABD Başkanı Trump Filistin Planını Açıkladı, Tarih Verdi!

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Filistin konusunda iki devletli bir çözüm istediğini söyleyen Trump, çözüm planını 2 yada 3 ay içinde açıklayacağını söyledi.

26.09.2018-19:22 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-19:15) ABD Başkanı Trump Filistin Planını Açıkladı, Tarih Verdi!

İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir görüşme yapan ABD Başkanı Donald Trump, Tel Aviv hükumetine yüzde 100 desteğini tekrarladı ve çözüm planını iki veya üç ay içinde ilan edeceğini bildirdi.

TRUMP, FİLİSTİN'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İSTİYOR

ABD Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyarak Orta Doğu'yu alev topuna döndüren Başkan Donald Trump, Filistin'de iki devletli çözüm talep ettiğini söyledi. Trump'a göre, İsrail ve Filistin tarafının iki devletli çözüm talep etmesi lazım.

"YÜZDE 100 SİZİN YANINIZDAYIZ"

New York'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir görüşme yapan Trump, Tel Aviv hükumetine yüzde 100 desteğini ''Sizinleyiz, yüzde 100 sizin tarafınızdayız'' sözleriyle tekrarladı ve Orta Doğu için yeni çözüm planının iki veya üç ay içinde açıklayacağını söyledi.

İşte Trump'ın o konuşması:

"BAŞKANLIĞIMIN İLK DÖNEMİNDE BUNU BAŞARMAK BENİM HAYALİM"

"Barış planı güzel bir biçimde gelişme kaydediyor, fakat herhangi bir barış anlaşması vakit alacak. İsrail diğer taraf için de güzel bir şey yapmalı. Başkanlığımın ilk dönemimde bunu yapmak benim hedefim. Filistinlilerin de masaya tekrar gelmek istediklerini zannediyorum. Taraflar da kabul ederse iki devletli bir çözüm talep ediyorum. İki veya üç ay sonra barış planını duyurmak istiyorum."

"İSRAİL'İ KİMSE SİZİN GİBİ DESTEKLEMEDİ"

Netanyahu da Trump'a ''İsrail'i kimse sizin kadar desteklemedi ve bunu takdir ediyoruz'' cevabını verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal