ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'den Türkiye'ye Tehdit: ABD Buna Seyirci Kalamaz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'den Türkiye ile alakalı tehdit gibi bir açıklama geldi. Pence yaptığı açıklamada, "NATO müttefikleri Doğu’dan silah satın alırken, ABD buna seyirci kalamaz" dedi.

16.02.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-14:12) ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'den Türkiye'ye Tehdit: ABD Buna Seyirci Kalamaz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Münih Güvenlik Konferansı’nda açıklamalar yaptı. Pence’in gündeminde, Türkiye’nin Rusya’dan satın alacağı S-400 hava ve füze savunma sistemleri de vardı. ABD Başkan Yardımcısı, “NATO müttefikleri Doğu’dan silah satın alırken, ABD buna seyirci kalamaz” sözlerini kullandı.

Pence ayrıca, NATO müttefiklerinin savunma harcamalarını arttırmaları gerektiğini söyledi.

ABD’nin Ortadoğu’da güçlü varlığını devam ettireceğini söyleyen Mike Pence, terör örgütü IŞİD’in izini süreceklerini kaydetti.

Pence ayrıca İran’ın terör destekçisi bir devlet olduğunu ve Avrupalı müttefiklerin ABD yaptırımlarını baltalamayı durdurması gerektiğini söyledi. ABD Başkanı Yardımcısı, Avrupa Birliği’ne de İran’la gerçekleştirilen nükleer anlaşmadan çekilme çağrısı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal