2020 Nobel Ekonomi Ödülünü Kazananlar Belli Oldu

Nobel Ekonomi Ödülü, ABD’li ekonomistler Paul Milgrom ve Robert Wilson’a verildi.

12.10.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-14:53) 2020 Nobel Ekonomi Ödülünü Kazananlar Belli Oldu

Yapılan açıklamada Ödülün Wilson ve Milgrom'a verilme gerekçesi, müzayede teorisindeki iyileştirmeler ve yeni müzayede formatlarının icadı olarak açıklandı.

72 yaşındaki Paul Milgrom, Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinin Detroit şehrinde doğdu. Doktora derecesini Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'ndenaldı. Beşeri Bilimler Profesörü olarak Standford'da çalışmalarına devam ediyor.

83 yaşındaki Robert Wilson ise Amerika Birleşik Devletleri'nin Nebraska eyaletinin Cenevre kasabasında doğdu. Doktora derecesini Harvard Üniversitesi'nden aldı ve şu anda Kaliforniya'daki Standford Üniversitesi'nin Onursal Profesörlerinden.

'1.1 Milyon Dolar Ödül Paylaşılacak'

İki ekonomist, 10 milyon İsveç kronu (yaklaşık 1,1 milyon dolar) tutarında ödülü paylaşacak.

Geçtiğimiz yıl bu ödül, yoksulluğu hafifletme konusundaki deneysel çalışmaları için Abhijit Banerjee, Esther Duflo'ya ve Michael Kremer'e verilmişti.

Nobel Ekonomi Ödülü, Alfred Nobel'in vasiyetinde seçtiği tıp, fizik, kimya, edebiyat ve barışı içeren ödüllerden farklı olarak İsveç Merkez Bankası'nın (Sveriges Riksbank) 300'üncü yıl dönümü sebebiyle 1968 yılında yaptığı bağışla verilmeye başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal