Dışişleri Bakanı’ndan Yunanistan'a gözdağı: Türkiye'yi karşılarına almak ne demek biliyorlar

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’a gözdağı verdi. Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Atina'yı çileden çıkardı. Hukuki argümanlarımızdan çok rahatsız oldu. Türkiye'yi karşılarına almak ne demek biliyorlar" diye konuştu.

02.11.2022-14:49 - (Son Güncelleme: 02.11.2022-14:57) Dışişleri Bakanı’ndan Yunanistan'a gözdağı: Türkiye'yi karşılarına almak ne demek biliyorlar

Ankara'da SETA tarafından düzenlenen "Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası" konulu panele katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, Yunanistan’ın Türkiye hakkındaki söylemlerine cevap verdi. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki provokasyonlarına tepki gösterdi. Komşunun Türkiye'nin aleyhinde konuşmayı sürdürdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Miçotakis, pozitif gündeme odaklanma sözü verdi ancak tutmadı. Bu bardağı taşıran son damla oldu" dedi. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları:

“Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı. Hukuki argümanlarımızdan çok rahatsız oldu. Yunanistan sahte fotoğraf ve belgelerle bize çamur atmaya kalkıştı. Biz de bunun cevabını belgelerle verdik. Biz dört öğrenci için okul açarken, Yunanistan okulları camileri vakıfları kapatıyor. Yunanistan'ın hava sahasıyla ilgili yaptığı açıklamalar ayrı bir garabet. Uluslararası hukukun açıkça dışındadır. Anlaşmalarla sana bırakılmayan ada üzerinde tasarrufu tanımıyoruz. Günü geldiğinde uyarılarımız hukuki argümanlar arasında yer alacak.

"Türkiye'yi karşılarına almak ne demek biliyorlar"

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın hukuksuz adımlarıyla ilgili, "Günü geldiğinde uyarılarımız hukuki argümanlar arasında yer alacak. Türkiye'yi karşılarına almak ne demek biliyorlar." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan'ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan'a diyoruz; arkanızda kim var ona bakmayın, karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'daki ABD üsleri

Bakan Çavuşoğlu:, "ABD'nin terazisi bozuldu, kendilerine uyarıda bulunduk. Rusya'ya karşı diyorlar ama inandırıcı değil. KKTC'nin TDT'ye gözlemci olmasını hedefliyoruz. Rusya'nın şu an da böyle bir girişimi yok." ifadesinde bulundu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal