Yunanistan’ın kirli oyunu ortaya çıktı: İtiraf niteliğinde bir açıklama yapıldı

Atina yönetiminin Amerikan lobisinin desteğiyle Türkiye’nin F-16 sürecini konusundaki kirli oyunu ortaya çıktı. Yunan basını Miçotakis hükümetinin baltalama çalışmalarını itiraf etti.

27.10.2022-13:24 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-16:50)

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye’nin ABD ile yaptığı F-16 görüşmeleri konusundaki baltalama çalışmaları Türk-Yunan ilişkilerini iyice gerdi. Yunan basını ise Atina yönetiminin Amerikan lobisinin desteğiyle Türkiye’nin F-16 sürecini konusundaki kirli oyununu ve Miçotakis hükümetinin baltalama çalışmalarını itiraf etti. 

Yunanistan’ın kirli oyunu ortaya çıktı

Sabah gazetesinin yer verdiği habere göre, Gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırması ve 12 mil iddiaları ile bölgede gerilimi daha da trmandıran Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri gündemden düşmüyor. Yunanistan'ın Türkiye'yi tehdit etmediğini ileri süren Kathimerini gazetesi, Türkiye'yi revizyonist politika izlemekle suçladı.

Yunan basını itiraf etti

Gazete, Atina'nın bölgesel ve küresel düzeyde Türkiye karşıtı bir atmosfer yaratmaya çalıştığını yazdı. Dedeağaç'ı adeta bir cephanelik haline getiren Yunanistan'ın ülkenin stratejik gücünün arttığını belirtti. Haberde, Yunanistan'ın böylece Ankara'yı NATO planlaması içinde gereksiz kılabileceği öne sürüldü.

Miçotakis hükümeti F-16 sürecini baltalıyor

Yunan gazete, Atina'nın ayrıca Yunan-Amerikan lobisini kullanarak, ABD ve Türkiye arasındaki F-16 satışı ve modernizasyonu sürecini engellemeye çalıştığını itiraf etti. Yeni Dassault Rafale uçağı, güncellenen F-16 Viper jetleri ve olası Lockheed F-35 alımı sayesinde de hava üstünlüğü sağlayacağını iddia etti. Gazete, Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'ni de denkleme dahil ederek Türkiye'nin adaylık sürecini inceleyen komisyonun kararlarını da etkilediğini de açık açık yazdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal