Tokat’ta evde EYP patladı: 5’i jandarma 7 kişi yaralandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde EYP patladı. Yaşanan olayda 5’i jandarma personeli olmak üzere 7 kişi yaralandı.

19.05.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 19.05.2024-09:54) Tokat’ta evde EYP patladı: 5’i jandarma 7 kişi yaralandı

Tokat'ın Karayaka beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde bir bağ evinde yüksek ses çıkardığı ve çevreye rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, içeri girdiklerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada 5 jandarma personeli ve 2 sivil yaralandı. Yaralılar, ilçedeki ve il merkezindeki hastanelere sevk edildi. Bağ evinde incelemelerde bulunmak üzere uzman ekipler gönderildi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tokat Valisi’nden açıklama

AA’da yer alan habere göre; Vali Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşın evinin önündeki şüpheli sandıkla ilgili ihbar üzerine devriyemiz olay yerine gitti. Patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralandı. Hafif yaralı olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi'nde müşahede altında. Diğer yaralılar Tokat Devlet Hastanesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi ediliyor." dedi.

Hatipoğlu, bir jandarma personelinin gözünde problem olduğunu ve bir başka personelin ise diz kapağı altından ampute edildiğini belirtti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Hatipoğlu, "Gözaltılar var ve çalışmalar devam ediyor. Failler en kısa sürede adaletin karşısına çıkacaklar." diye konuştu.

Tokat’ta evde EYP patladı: 5’i jandarma 7 kişi yaralandı

Bir askerde uzuv kaybı meydana geldi

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Karayaka beldesinde şüpheli paket bulunduğu ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin olay yerine gittiği ve içinde piknik tüpü bulunan bir sandığı açmaya çalışırken patlamanın meydana geldiği belirtildi. Patlamada 5 jandarma personeli ile 2 vatandaşın yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, "Askerlerimizden birinin iki bacağında, bir sivil ve bir askerin tek bacağında uzuv kaybı meydana gelmiştir. Diğer yaralılar hayati tehlike arz etmeyen yaralanmalara sahiptir. Olayla ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal