Türkiye ile Venezuela arasında yeni dönem: İki ülke arasındaki ticaret bir ileri seviyeye çıkacak

Türkiye ile 21 Temmuz 2023 tarihinde imzalanan Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması hakkında konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Öncelikle kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi, yatırımlarımızı ve ticaretimizi daha ileri bir seviyeye taşıyacak ekonomik nitelikli bir belgeyi imzalamak üzereyim. Buradan dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum." dedi.

19.05.2024-09:31 - (Son Güncelleme: 19.05.2024-09:31) Türkiye ile Venezuela arasında yeni dönem: İki ülke arasındaki ticaret bir ileri seviyeye çıkacak

Devlet Başkanı Nicolás Maduro, haftalık olarak düzenlenen ve televizyondan canlı yayınlanan "Maduro ile Daha Fazla" adlı programında Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu'nu ağırladı.

Maduro, onay belgesini imzalamadan önce yaptığı konuşmada, "Bugün kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi, yatırımlarımızı ve ticaretimizi daha ileriye taşıyacak çok önemli bir ekonomik belgeyi imzalamak üzereyim. Buradan sevgili dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımı iletiyorum. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış olan 'Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın onay belgesini imzalıyorum." dedi.

Türkiye ile Venezuela arasında yeni dönem

AA’da yer alan habere göre; alkışlar arasında belgeye imza atan Maduro, ardından Büyükelçi Karamanoğlu'na söz vererek, "Bu belge artık resmen imzalanmış ve onaylanmıştır. Yayımlanarak yürürlüğe girmesi için talimat veriyorum. Türkiye'nin değerli Büyükelçisi'nden, Venezuela'daki yatırım, ticaret ve ekonomik entegrasyon konularındaki görüşlerini ve bu belgeye dair düşüncelerini bizimle paylaşmasını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Aydan Karamanoğlu, belgenin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu önemli anlaşmanın imzalanmasından dolayı son derece mutluyuz. Bilindiği gibi, her alanda Venezuela'nın yanındayız. Kardeş ülkelerimiz arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi açısından bu anlaşma büyük bir önem taşıyor." dedi.

Türkiye ile Venezuela arasında yeni dönem: İki ülke arasındaki ticaret bir ileri seviyeye çıkacak

Venezuela’nın geleceğine inanıyoruz

Karamanoğlu, Maduro'ya hitaben yaptığı konuşmada, "Başka etkinliklerimiz de mevcut. Henüz bu sabah, 30'dan fazla Türk ve Venezuelalı firmanın katılımıyla balıkçılık ve su ürünleri üzerine bir video konferans gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta, 21-22 Mayıs tarihlerinde, işbirliğimiz ve kardeşliğimizle ilgili tüm konuların ele alınacağı IV. Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı'nı düzenleyeceğiz ve 26-28 Eylül tarihlerinde Karakas'ta 2. Türk Ürünleri Fuarı'nı gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz üzere biz, Venezuela'nın geleceğine inanıyoruz ve her zaman yanındayız." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Venezuela arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil'in İstanbul ziyareti sırasında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile 21 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından imzalanmıştı. Anlaşmanın her iki ülkenin iç hukuk onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından, karşılıklı nota teatisi ile yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal