Türkiye Sigorta Birliği, binlerce sürücüyü uyardı: sahte poliçe tuzağına düşmeyin

Son dönemlerde dolandırıcıların sahte poliçe ile binlerce vatandaşı mağdur ettiklerini dile getiren Türkiye Sigorta Birliği, sürücüleri bu tuzağa düşmemeleri için uyardı. İşte detaylar…

02.11.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 02.11.2022-13:24) Türkiye Sigorta Birliği, binlerce sürücüyü uyardı: sahte poliçe tuzağına düşmeyin

Türkiye Sigorta Birliği, dolandırıcıların sahte poliçe satarak vatandaşları zarara uğrattığı yönünde şikayetler aldıklarına yönelik açıklamada bulunarak, vatandaşları uyardı.

Sahte poliçe tuzağına düşmeyin

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Türkiye Sigorta Birliği’nde yapılan yazılı açıklamada;” Özellikle trafik sigortası almak için acentelere başvuranları takip eden dolandırıcılar, kendilerini başvuru yapılan acentenin temsilcisi olarak tanıtıyor. Bu yolla sahte poliçe satarak mağduriyetlere neden oluyorlar. Sigortasının olduğunu düşünen vatandaşlar hem maddi zarara uğruyor hem de trafikte kusurlu duruma düşüyor.”ifadeleri yer aldı. 

Vatandaşların dolandırıcılar karşısında mağduriyet yaşaması için bazı önemli konuların altının çizildiği duyuruda; “Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi’nin (SBM) web sitesindeki Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma ekranını hatırlatan TSB, vatandaşların bu yolla sadece Kimlik No ve Plaka No bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görebildikleri belirtildi.

SBM Web Ekranları ve mobil cihazlar üzerinden yapılan bu işlem sonunda teklifler başvurucuya iletiliyor ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri ya da poliçe yenilemeleri sağlanıyor. Teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı sorgulanabiliyor.

Ayrıca, SBM internet sitesindeki Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu sayesinde; alınan tekliflerin il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine ulaşarak kontrol edilebiliyor” bilgisi paylaşıldı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal