​Çalışan annelere sağlanan devlet destekleri nelerdir? Çalışan annelere sağlanan devlet destekleri ve başvuru şartları

Bir yandan çalışan diğer yandan çocuklarına bakan annelere devlet tarafından bazı destekler sağlanıyor. Peki çalışan annelere sağlanan devlet destekleri nelerdir? İşte Çalışan annelere sağlanan devlet destekleri ve başvuru şartları...

25.03.2022-19:09 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-19:09) ​Çalışan annelere sağlanan devlet destekleri nelerdir? Çalışan annelere sağlanan devlet destekleri ve başvuru şartları

Çocuklarının fiziksel ve psikolojik sağlıklarıyla ilgilenirken diğer yandan iş hayatına atılarak evini geçindirmeye çalışan annelere devlet tarafından çeşitli alanlarda destekler sağlanıyor. Annelerin çocuk sahibi olmasından başlayan bu destekler zaman geçtikçe farklı alanlara kaysa da devam ediyor. Böylelikle çalışan annelerin maddi konuda  daha rahat olması sağlanıyor. Çalışan annelere sağlanan destekleri öğrenmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

Çalışan annelere sağlanan devlet destekleri nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışan annelere sağladığı destekler T.C. vatandaşlığı bulunan her anneye sağlanmaktadır. Doğum parası annelere yapılan yardımların başında yer almaktadır. 2022 yılı itibariyle çalışan annelere sağlanan en düşük doğum parası yardımı 12.454 TL olmuştur. Bu yardım annenin doğum öncesinin, sonrasının ve 16 haftalık izin süresinin hesaplanması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Doğum parası annenin çocuk sayısına göre değişmektedir.

Doğum parası yardımı şartları

Ziraat Bankası üzerinden yatırılan doğum parası, annenin doğum izninin sona ermesiyle birlikte yatırılmaktadır. Doğum parasının sorgulama işlemleri E-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabilmektedir.

Doğum parası almak isteyen annelerin karşılamaları gereken bazı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlar:

- T.C. vatandaşı olmak

- Doğum yapmış olmak

- Doğum izninin başlamasından önce işyerinde çalışıyor olmak

- Doğum öncesindeki 1 yılda en az 90 günlük sigorta primi ödemek

- Doğum izni başlamadan işten ayrılmamak

- Sigortalı olarak çalışıyor olmak

- Doğum izni süresinde herhangi bir yerde çalışmamak

- Doktordan alınan raporun çalışılan işyerine teslim edilmesi istenen şartlar arasındadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal