İBB öğrenciye para yardımı şartları nelerdir? İBB eğitim yardımı ne kadar, kaç TL? İBB kırtasiye yardımı 2022

Maddi durumu yetersiz olan öğrencilere eğitim, kırtasiye ve para yardımı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yardımları 2022 yılında da devam ediyor. Peki İBB öğrenciye para yardımı şartları nelerdir? İBB eğitim yardımı ne kadar, kaç TL? Soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

24.03.2022-21:36 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-21:36) İBB öğrenciye para yardımı şartları nelerdir? İBB eğitim yardımı ne kadar, kaç TL? İBB kırtasiye yardımı 2022

Eğitim hayatlarını sürdüren fakat ekonomik açıdan kendilerini geçindiremeyen öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yardımları devam ediyor. İlkokul, ortaokul, lise, özel eğitim ve rehabilitasyon öğrencilerinin faydalanabildiği İBB’nin yardımlarının şartları ve miktarı öğrencilerin gündeminin üst basamaklarında yer almaya devam ediyor.

İBB öğrenciye para yardımı şartları nelerdir?

İBB’nin kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen öğrencilerin karşılamaları gereken bazı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

İstanbul’da yaşıyor olmak

Şehit çocuğu olmak

Öksüz ve yetim çocuğu olmak

Engelli olmak

Maddi durumunun kötü olması

Eğitime devam etmek

Devlet okullarında ve vakıf okullarında burslu okumak

İBB kırtasiye yardımı ilkokul, Orta ve Lise öğrencisi olmak

Yukarıdaki şartları karşılayan öğrenciler İBB’nin kırtasiye yardımı için İBB’nin intenet sitesine giriş yapabilir veya İBB’nin Selimiye ve Edinekapı’da yer alan Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’ne bizzat müracaat edebilir. Bununla birlikte yaşanılan yerin muhtarına başvuru yapılması yeterli olacaktır.

İBB’nin intenet sitesi üzerinden yardıma başvuracak kişilerin T.C. kimlik numaralarını, adlarını ve soyadlarını siteye girmeleri yeterli olacaktır.

İBB kırtasiye yardımı

İBB eğitim yardımı ne kadar, kaç TL?

İBB senede bir defa olmak şartıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 300 TL eğitim yardımı yapmaktadır. Üniversite öğrencileri ise 1200 + 1000 + 1000 TL olmak üzere İBB’den 3 taksit halinde yardım almaktadır.

İBB’nin kırtasiye yardımına başvuru yapmak isteyenlerin başvuru için bazı belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. İşte o belgeler:

Öğrenim Belgesi ( Okuldan alınmış onaylı öğrenci olduğuna dair belge)

Kırtasiye yardımı başvuruda bulunacak öğrencinin kimlik fotokopisi

Velisinin kimlik fotokopisi

Engelli öğrenci ise mutlaka engel durumunu gösteren belge

İBB’nin kırtasiye yardımına başvurmak için asgari yaş sınırı 5’tir. Bu yaşın üstündeki her öğrenci İBB kırtasiye yardımına başvuru yapabilir. Başvuru yapan kişilerin onay mesajları yaklaşık 2 hafta içerisinde kendilerine SMS olarak ulaştırılacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal