Doğalgaz yardımı ödemeleri başladı mı? E-Devlet doğalgaz yardımı ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak, ne zaman ödenecek?

Hükümetin doğalgaz faturalarına destek amaçlı başlattığı çalışma kapsamında destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar 'Doğalgaz yardımı ödemeleri başladı mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Ödemelerin hesaplarına ne zaman geçeceği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de 'E-Devlet doğalgaz yardımı ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak, ne zaman ödenecek?' şeklinde sorgulama yapıyorlar.

24.03.2022-11:41 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-11:41) Doğalgaz yardımı ödemeleri başladı mı? E-Devlet doğalgaz yardımı ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak, ne zaman ödenecek?

Soğuk kış aylarında yüksek gelen faturala destek amaçlı başlatılan 'Doğalgaz desteği' kapsamımda destek için başvuru yapan vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılacağı tarihi dört gözle beklemeye başladı. 4 milyon hanenin merakla beklediği haber ise Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Bakan Yanık yılda 2 defa ödenmesi planlanan doğalgaz yardımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Doğalgaz yardımı ödemeleri başladı mı? 

Doğalgaz yardımı ödemeleri başladı mı?

Bakan Derya Yanık, doğalgaz desteği kapsamında başlatılan yardım başvurularının sonuçlandığını ve hanelere yönelik doğalgaz tüketim destek ödemelerinin ihtiyaç sahiplerinde ödenmeye başlandığını bildirdi. Bakan Yanık yaptığı açıklamasında üçer aylık döneme aktarılan ve yıl içinde sadece iki defa gerçekleştirilecek olan doğalgaz yardımları bugünden itibaren ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını duyurdu.

E-Devlet doğalgaz yardımı ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak, ne zaman ödenecek?

Doğalgaz yardımı ödemeleri başladı mı?

Fatura bedellerine göre 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek olan destek ödemelerini almak isteyen vatandaşlar, e- Devlet üzerinden gerçekleştirdikleri başvuruların onay sürecinden geçmesi sonrası PTT’ye giderek faturalarını ilk önce ibraz etmeleri gerekecek. Faturaların ibraz edilme işlemi tamamlandıktan sonra doğalgaz desteğinden yararlanabilecek.

Ayrıca, ön ödemeli sayaca sahip vatandaşlara verilecek olan destek miktarı kredi kartlarına aktarılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal