Akaryakıt fiyatlarında yeni değişim: Benzine ve Motorine indirim geldi! İşte güncel fiyatlar…

Brent petrol fiyatlarının zirveden gerilemesi ve dolar/TL kurundaki düşüş, akaryakıt fiyatlarında yeni bir değişimi beraberinde getirdi. Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ederken, akaryakıt tabelalarındaki güncellemeler dikkatleri üzerine çekiyor.

08.05.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 08.05.2024-11:38) Akaryakıt fiyatlarında yeni değişim: Benzine ve Motorine indirim geldi! İşte güncel fiyatlar…

Bugün itibarıyla benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim geldi. Bu indirimler, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.

Güncel Akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.12 TL'den satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 42.64 TL'den satılıyor.


Peki, Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunarak belirleniyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibi yapılıyor. Bu verilerin ışığında, belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

Bu hesaplama yöntemi, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor ve vatandaşların akaryakıt fiyatlarını anlamalarına yardımcı oluyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal