2022 Doğalgaz yardımı ödemeleri fatura desteği yattı mı? Doğalgaz desteği ne zaman yatacak?

Bu yılın başlarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz yardımı yapılacağını müjdelemişti. Herkesin gözü kulağı yapılması beklenen bu fatura yardımında. Peki ödemeler ne zaman başlayacak, kimler yararlanabilecek, fatura yardımı ne kadar olacak? İşte tüm bu soruların cevapları...

20.03.2022-17:14 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-17:15) 2022 Doğalgaz yardımı ödemeleri fatura desteği yattı mı? Doğalgaz desteği ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılının başında yaptığı açıklamaya göre, doğalgaz faturası yardım ödemelerinin Mart'ta başlayacağını bildirmişti. Fatura destek ödemelerinin yılda iki kez yani Mart ve Ekim aylarında yatırılması bekleniyor.

Fatura Desteği

Başvuruyu Nereden Yapacağız?

E-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumlarına müraacat edilerek yapılacak başvurulara herkes başvuru sağlayabilecek.E-Devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti sayfasından ulaşım sağlayabilecekler.

Ne Kadar Destek Sağlanacak?

Doğalgaz faturalarını PTT'ye ileten ve ibraz eden vatandaşlar yıllık 450 TL ve 1150 TL arasında değişiklik gösterecek ödenekten yararlanabilecekler.

Ayrıca kronik hastalara (raporlu olanlara) ve cihaza bağlı yaşam sürdürmek zorunda olan vatandaşlara, ek %5 daha fazla ödenek sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal