Mart 2022 Doğalgaz yardım parası ne zaman verilecek, hesaplara ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardım ödemelerinden faydalanmak için başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruların yapılmasının ardından ise yardım üçer aylık dönemler şeklinde yapılır. Mart ve ekim aylarında doğalgaz yardımı alınır. Mart ayı içerisinde olunmasından dolayı yardımların ne zaman yatacağı merak ediliyor.

16.03.2022-18:37 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-18:38) Mart 2022 Doğalgaz yardım parası ne zaman verilecek, hesaplara ne zaman yatacak?

Mart ayının gelmesinin ardından yardımların neden yatmadığı da merak ediliyor. Birçok kişinin yardım için başvurmasının ardından  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için yardım yapılacağı duyuruldu. Bu yardımlarda ise hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında yardım yapalacağı açıklandı. 

Mart ayı doğalgaz yardımı neden yatmadı?

Doğalgaz yardımları başta belirlendiği gibi bir yılda iki kez yatırılması beklenmekte. Yatırılması gereken aylar ise mart ve ekim ayı. Başvurusunu yapan ve başvurusu kabul edilen kişiler  PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz etmek suretiyle yardım ödemelerine erişebilirler. 

doğalgaz yardımı

2022 mart ayı doğalgaz yardım ödemesi

Yardım ödemeleri belirlenen süreler ile mart ayında yapılacak. Konu ile ilgili Bakan Yanık,  "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz Destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek" diyerek konuya açıklık getirdi. 

Bakan Yanık belirttiği ödeme miktarlarına ek olarak şu sözleri kullandı, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal