Doğalgaz yardım ödemeleri yattı mı, yardım ödemeleri ne zaman başlayacak? E-Devlet vatandaş doğalgaz yardımı başvuru ve ödeme sorgulama

Doğalgaza gelen zamlar sonrası devletten vatandaşlara destek geldi. Doğalgaz desteği için başvuruda bulunan vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. İhtiyaç sahiplerinin merakla beklediği ödemeler hakkında araştırmalar artarken başvuru yapanların gözleri yapılacak ödemelere çevrildi. Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Doğalgaz yardımları ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği hakkında detaylar haberimizde.

12.03.2022-20:47 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-20:50) Doğalgaz yardım ödemeleri yattı mı, yardım ödemeleri ne zaman başlayacak? E-Devlet vatandaş doğalgaz yardımı başvuru ve ödeme sorgulama

Doğalgaz desteği vatandaşların gündeminde yer almaya devam ederken ödemelerin hesaplara ne zaman yatacağı araştırılmaya başladı. 18 Şubat tarihinde başlayan doğalgaz desteği üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ayrıntıları açıkladı. Doğalgaz desteği yattı mı, ne zaman yatacak sorunlarının yanıtları haberimizde. 

Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yapılacak?

E-devlet üzerinden doğalgaz desteği için yapılan başvurular sonrasından devlet faturalara yardım edeceğini duyurdu. İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren haber gündeme gelirken milyonlarca kişi başvurularını yaptı. Fakat ödemelerin ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. 

Doğalgaz ödemeleri ne zaman yatırılacak? 

Başvuru yapanların arasından değerlendirme yapılarak ödeme alacak kişiler belirlenecektir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan değerlendirme sonrasına 4 milyon haneye ödeme yapılacak. Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek.

Doğalgaz yardımlarının yılda iki kez mart ve ekim ayı olarak yapılması planlandı. Başvurusu kabul edilen kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını göstererek ödemelerini temin edebilecekler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal