Doğal gaz yardımı ödemelerine zaman yapılacak? Doğalgaz destek ücreti ödemelerinde dair son bilgiler

Doğal gaz yardımı ödemeleri son günlerde sıkça araştırılıyor. Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı desteklerden biri olan doğal gaz yardımı ödemeleri yılda iki defa olacak şekilde yatırılıyor. Peki başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

06.03.2022-01:11 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-08:24)

Doğal gaz desteği ödemeleri vatandaşlara devlet tarafından üç aylık dönemler halinde, mart ve ekim aylarında sağlanan bir yardımdır. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi vatandaşlar, doğal gaz destek ödemelerinin nereden yapıldığını sorguluyor. Destek ödemeleri, başvuru sürecinin ardından kişilerin PTT hesaplarına yatırılacak. Peki başvurular nereden yapılıyor? Doğal gaz desteği başvuru tarihleri ne zaman? 

Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Merakla beklenen doğal gaz destek ödemelerinin bu ay içinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Şubat itibarıyla başvuruları alınmaya başlanan Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti üzerinden gerçekleştirilecek. Sosyal yardımlaşma ya da e-devlet üzerinden başvuruları alınan yardım ödemeleri başvuru ekranına e-devlet hesabınızla giriş yaparak kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Doğal gaz yardımı ödemelerine zaman yapılacak

Bakan Derya Yanık'tan doğal gaz desteği açıklaması

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek ödemeleri hakkında şu sözleri ifade etti: "Yardıma ihtiyaç duyan hanelere yönelik olan doğal gaz desteği başvuruları bugün başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönem şeklinde verilmesi planlanan destek tutarı 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek. Doğal gaz altyapısına sahip 648 ilçede ikamet eden ve aboneliği bulunan kişiler yardımdan yararlanabilecek. Yanık, desteğin hem ön ödemeli sayaç kullanan kişilere hem de faturalı olan kişilere verileceğini ekledi. Bununla birlikte e-devletten başvuruları onaylanan vatandaşların PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabileceğini, ön ödemeli sayaç kullananların ise destek miktar kartlarına yatırılacağını ifade etti. Bakan Yanık: "Sağlık raporu olan kronik hastalara ve cihaza bağlı hastalara ek ödeme yapılacak. Bu nedenle hastaların raporları sisteme işlemeleri gerecek. Hasta vatandaşların yaşadığı hanelere ve belirlenen destek destek tutarına ek olarak yüzde beş daha fazla ödeme yapılacak." İşlemi yapamayacak durumda olanların mağdur olmaması için gerekli kolaylık sağlanacak. Yapılacak değerlendirme sonucu başvuruları onaylanan kişilşer, bu destekten faydalanmaya hak kazanacak." sözlerini kullandı.

Ödemeler hangi tarihte yapılacak?

Destek ödemeleri yılda üç ay iki dönemlik olacak şekilde gerçekleştirilecek. Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, PTT'den faturalarını ibraz ederek ödemeleri alabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal